KROUŽKY 2024/2025

FOTBAL

Fotbal není potřeba dlouze představovat, je to jeden z nejoblíbenějších sportů u nás, proto budeme mít v příštím roce dva typy fotbalového kroužku – tréninkovou a herní hodinu. Trénink se skládá ze dvou částí, v první se děti učí rozvíjet své pohybové schopnosti jako jsou rychlost, obratnost, síla, vytrvalost, koordinace pohybů atd. Druhá polovina tréninku je věnovaná specifickým herním dovednostem, děti si osvojují pravidla hry a fair play chování, nacvičují orientaci s míčem, přihrávky, trénují týmovou herní taktiku atd. 

Tréninkové lekce budou ve dvou věkových kategoriích: 

     

      • Mladší (5 – 7 let) čtvrtek 16:00 – 17:00

      • Starší (8 – 12 let) čtvrtek 17:00 – 18:00

    Tréninky probíhají na hřišti Sportcentra při kolejích VŠE – Biskupcova 110/84, Praha 3

    Přes zimu (listopad – březen) probíhají tréninky v tělocvičně při ZŠ Chelčického – Žerotínova 36

    Cena:  3 850,- Kč/pololetí

       

        • Herní hodina pro starší děti (7 – 12 let)  pondělí 17:00 – 18:00

        • Herní hodina mix věků, děti mohou chodit na trénink i hru (dvakrát týdně), možnost fotbalových turnajů, možnost jednorázových vstupů 

      Herní hodina probíhá celý rok, ale pouze za příznivého počasí na hřišti Sportcentrum VŠE, Biskupcova 110/84

      Cena:  2150,- / 10 lekcí

      ATLETIKA

      Atletika je skvělý sport pro děti, protože je může všestranně sportovně rozvíjet v mnoha dovednostech jako jsou koordinace, rychlost, síla, pružnost nebo vytrvalost a tyto dovednosti pak mohou využít i v dalších sportech nebo i v běžném životě. Zábavnou formou děti trénují různé atletické disciplíny jako jsou běh, hod, vrh, skok, seznámí se s běžeckou abecedou i atletickým náčiním. Děti si osvojují základní sportovní návyky (zahřátí, protažení, bezpečnost, zodpovědnost) a navazují sociální interakce, vytváří si nová přátelství a učí se pracovat jako tým. 

      Mladší (5 – 7 let): úterý 16:00 – 16:50 

      Starší (8 – 12): 17:00 – 18:00 

      Tréninky probíhají na atletickém oválu na Pražačce.

      Přes zimu (listopad – březen) probíhají tréninky v tělocvičně při ZŠ Chelčického – Žerotínova 36

      Cena:  3500 Kč/pololetí

      .

      SPORTOVKY

      Nevíte, jaký sport vybrat pro Vaše dítě? Sportovky jsou ideální volba, protože u dětí všestranně rozvíjí základní sportovní dovednosti s důrazem na správný psychomotorický vývoj. Děti se učí koordinovat své pohyby, trénují rovnováhu při jednoduchém pohybu, v běhu, při skoku, házení, lezení atd. Během tréninku se děti učí spolupracovat nebo naopak soutěžit mezi sebou, navazují nová přátelství, posilují si vlastní sebedůvěru, překonávají překážky, učí se prohrávat, a to vše hravou a zábavnou formou, protože sport je hlavně radost a zábava.  

      Tréninky probíhají venku na atletickém ovále areálu Pražačka

      ve čtvrtek 16:15 – 17:00 hod.

      Přes zimu (listopad – březen) ve čtvrtek 17:00 – 18:00 v tělocvičně na gymnáziu Pražačka – Nad Ohradou 2825/23, 130 00 Praha 3

      Věk: 5 – 7 let 

      Cena:  3200,- Kč/pololetí

      SPORTOVNÍ HRY

      Chcete, aby si Vaše dítě hlavně hrálo, mělo pravidelný pohyb a trávilo čas s kamarády? Sportovní hry jsou kroužek, kde hrajeme hodně různých sportovních a zábavných her. Základní pohybové dovednosti učíme děti s individuálním přístupem a tempem pro ně vlastním. Tento kroužek je pro děti, které potřebují více svobodného pohybu, individuální péči a dostatek času na učení se nových dovedností.

      Věk: 5 – 9 let

      Čtvrtek 17:00 -18:00

      Tréninky probíhají na atletickém oválu na Pražačce.

      Přes zimu (listopad – březen) probíhají tréninky v tělocvičně na gymnáziu Pražačka – Nad Ohradou 2825/23, 130 00 Praha 3

      Cena: 3500,- Kč/pololetí

      PŘIROZENÝ POHYB

      S naším trenérem Pavlem se naučíte základní pohybové dovednosti, jako je kotrmelec, běh, skok, házení a chytání míče. Vyzkoušíte si ale základní akrobatické prvky, chůzi bosi, lezení po stromech a mnoho dalšího. Poznáme své tělo, jeho možnosti, limity. Budeme zkoušet všechny naše smysly a jak s nimi umíme pracovat.  

      Když bude hezké počasí, budeme venku, a to nejen na hřišti, ale i v parku, na cyklostezce, v lese. Pohyb v zimě budeme trénovat v tělocvičně s různými běžnými i nevšedními sportovními pomůckami a vybavením.  Přijďte objevovat své pohyby! 

      Areál Pražačka v zimě tělocvična

      Věk: 5 – 9 let

      Pondělí 16:30 – 17:30

      Cena:  3200,- Kč/pololetí

      SPORTUJ S TÁTOU

      Taky máte pocit, že děti tráví většinu svého času s maminkou, paní učitelkou, s babičkou? A čas s tátou, jejich mužským vzorem, jim tak trochu chybí? Cvičení pro děti a maminky najdete všude možně, ale Sportuj s tátou je jen u nás! Chceme podpořit vztah dítěte s otcem, vytvořit perfektní partu dětí a jejich tatínků, ve které bude zábava a společně strávený čas na prvním místě! Vyzkoušíme si různé sporty, propojíme děti s mužskou energií a posílíme tak jejich vztah k sobě navzájem. Takže tátové, máte se na co těšit! Na svoje děti, sport a partu stejně naladěných mužů. Těšíme se na nově vzniklá přátelství v otcovském kruhu s klukama i s holkama. 

      Areál Pražačka, přes zimu (listopad – březen) v tělocvičně.

      Věk: od 3 let

      Pondělí 17:30 – 18:30

      Cena:  3200,- Kč/pololetí

      TANEC 

      Dřímá ve Vašem dítěti taneční duše? Má chuť se hýbat v rytmu hudby? Tanec je odjakživa součástí přirozeného života a vyjádření sama sebe, své kreativity a fantazie. Na našich tanečních kroužcích necháme děti objevovat své tělo skrze pohyb, rytmus, melodii. Naučíme se pár základních tanečních principů a kroků, ale především se uvolníme v tanci, který je tak blahodárný pro naše tělo i mysl.

      Věk: 6-8 let

      Středa 16:00 – 17:00

      Cena:  3200,- Kč/pololetí

      Comments are closed